Zpět do obchodu

Registrace

Domácí šití s Aličkou

V dnešním příspěvku vám nabízím přepis dopisu - autentické zpětné vazby od Aličky na naše společné šití. V tom dalším, za měsíc, už vám napíšu více detailů, jak by takové případné naše společné šití mohlo vypadat. 

Už je to nějaký čas, kdy jsem absolvovala domácí kurz šití s malou slečnou Aličkou, v té době 11ti letou. Začali jsme na podzim 2019, kdy předtím v létě ušila polštářek na individuálním kurzu a zalíbilo se jí to natolik, že jsme se s její maminkou dohodly na pokračování na celý školní rok, kdy jsem vymyslela plán na 10 lekcí, vždy 1x měsíčně. Od základů po složitější věci.

Od té doby jsem se takto intenzivně žádnému dítěti (ani dospělému) nevěnovala, ale šití na veřejných akcích (Maker Fair - festival kutilů v Plzni a Praze a Tvořivá Olomouc), kde ke mně chodí hlavně děti, mě přesvědčilo znovu přemýšlet nad nějakým novým způsobem "domácího šití" i pro vás ostatní, klidně i dospělé, kteří potřebují jen postrčit a poradit se základy šití na stroji. Protože i vám je jasné, že tu hlavní zkušenost si musíte odšít sami... :-)

"Když jsem dostala pozvání na šití polštářku, byla jsem z toho nesmírně šťastná. Šití na stroji... Dříve jsem šila jen ručně a sousedka se bála, že si přišiju prst. Byla jsem úplně bez sebe když jsme přišly. Po ušití polštářku mi bylo smutno, že možná na stroji už nikdy nebudu šít. Maminka ale zařídila, že k nám Zuzka přijde jednou měsíčně. Spolu jsme si ušily spoustu věcí. Zuzka mě někdy nechávala si šít svoje věcičky. Kvůli Covidu jsme šití pozastavily. Hrozně se těším, až Zuzku zase uvidím a budeme spolu něco kutit. Alička."