Zpět do obchodu

Registrace

Kam s nimi, s košilemi? Ušijte z nich polštářky!

S šitím polštářků z manželových vyřazených košil jsem začala během vynucené "covidové" přestávky (jaro 2020), kdy jsem měla e-shop v útlumu a rozhodla se zrealizovat jeden starší nápad, tuším, že jsem ho viděla v časopise Kreativ, a potom jsem hledala další inspiraci i na Instagramu, kde se dají najít pod hashtagem "memory pillows", tedy vzpomínkové polštářky...

Hlavní vtip je v tom, že zadní strana polštářku je ušita z přední strany košile, zapínání máte tedy vyřešené a když máte štěstí, tak i s kapsičkou... :-) Na přední stranu jsem využila svoje vzory z "instantního patchworku". Vy si to můžete vyřešit samozřejmě podle sebe a klidně i z jednoho kusu.

Polštářky jsem si nechala nafotit profesionální fotografkou, protože se mi nápad moc líbil, ale stále jsem si nebyla jistá, co s ním dál provedu. Když jsem fotky ukázala na FB, nadchnula jsem tím hodně sledujících a od jedné milé švadlenky Dity jsem dostala plnou tašku vyřazených pánských košil s tím, že "Zuzi, mně je líto je vyhodit a ty si s nimi určitě nějak poradíš..."

Tím, že byly i ty košile darované a já potřebovala v mém projektu změnu a taky mezi lidi, rozhodla jsem se přihlásit na Maker Faire v Plzni na jaře 2021, s tím, že vezmu šicí stroj a vy si budete moct vyzkoušet ušít taky polštářek a výtěžek půjde na charitativní účely (už asi víte, že dlouhodobě podporuji nadační fond Pečovatel).

Stejný úspěch byl i v září 2021 na Maker Faire v Praze.

V říjnu se takto šilo zase na akci Tvořivá Olomouc.

Tady jsme společně podpořili nadační fond Křižovatka, se kterým paní pořadatelka dlouhodobě spolupracuje.

Mně toto společné šití s vámi pomohlo překlenout nepříjemné covidové období a povzbudilo mě v další práci v mém projektu, že má smysl pokračovat a realizovat a tím i riskovat zaváděním novinek.

A vy za mnou dodnes chodíte na akcích a vzpomínáte, jak jste u mě tenkrát šily ty polštářky a že už ani jiné nešijete, nebo, že to bylo veliká legrace a rádi na to vzpomínáte...

Anebo mé neoblíbenější "díky vám jsem začala šít"... :-)

Děkuji, že š(ž)ijete můj sen spolu se mnou!