Zpět do obchodu

Registrace

Kdo si šije, nesmutní!

Vypozorovala jsem, že vždy když sedím u šicího stroje, tak nejen, že šiju tu aktuální věc samozřejmě, ale že jsem v takovém zvláštním klidném rozpoložení, že mě najednou i napadají nové věci, nebo třeba vylepšení, cokoliv, ale najednou to ke mně prostě přijde... Dokonce už mám po ruce i deník a tužku a rovnou zapisuji. Všimla jsem si, že se mi to poslední dobou stalo úplně pokaždé. Původně jsem si myslela, že to souvisí s tím, že jsem ráda, že jsem si konečně v tom svém pracovním a rodinném kolotoči mohla sednout ke stroji a dodělat resty a "jen si tak šít". Ale vypadá to, že v tom rozhodně nejsem sama a stejně jako všechno má i tento stav svůj název... :-)

Znáte flow? To je podle psychologů duševní stav, kdy jste plně zaujatí nějakou činností, a tak vás to těší, že ani nevnímáte, co se děje kolem. Počítejte s tím, že šití vás do flow dokáže přitáhnout, jak říká neuropsycholožka C.C. Levisay.

Šití zlepšuje paměť a soustředěnost, posiluje schopnost řešit problémy a prostorovou představivost, rozvíjí pohybové dovednosti a zlepšuje schopnost hledat kreativní řešení. Jakmile vás šití jednou chytne, už vás nepustí, protože možnosti tvoření jsou při něm nekonečné! A ještě jeden postřeh na závěr. Šití by pro vás měla být zábava, na výsledku to bude poznat! 

Zdroj: časopis Kreativ

P.S. Tak co? Už to taky cítíte? A chcete se k nám ostatním švadlenkách přidat a prošít se do flow? :-) Mrkněte ke mně pro začátečnické jednodušší sady na šití.